Uutiset

22
marras

Finda ja PHP yhdistävät tele- ja sijoitusliiketoimintojaan yhteisesti omistettuun ja hallinnoituun yhtiöön

22.11.2019

Finda Oy (Finda) ja PHP Holding Oy (PHP) yhdistävät tele- ja sijoitusliiketoimintansa yhteisesti omistettuun ja hallinnoituun yhtiöön Finda Telecoms Oy:hyn. Yritysjärjestely toteutetaan sulauttamalla PHP:n omistama tytäryhtiö PHP Liiketoiminta Oyj Findan omistamaan tytäryhtiöön Finda Telecoms Oy:hyn. Uuden yhtiön varallisuus on noin 1,3 miljardia euroa. Finda omistaa sulautuneen yhtiön osakekannasta n. 82% ja PHP n. 18%.

Findalla ja PHP:llä on pitkä yhteinen historia telekommunikaation ja sijoitustoiminnan aloilla. Yhtiöt olivat perustamassa teleoperaattori DNA:ta vuonna 2000. Siitä lähtien Finda ja PHP toimivat tahoillaan DNA:n aktiivisina omistajina ja kehittäjinä. Vuonna 2013 yhtiöt hankkivat merkittävillä kaupoilla enemmistön DNA:n osakkeista ja vuonna 2016 ne listasivat DNA:n pörssiin. Kuluvana vuonna toteutettu DNA:n myynti norjalaiselle Telenorille päätti Findan ja PHP:n yhteisen tarinan DNA:ssa. Nyt Finda ja PHP ovat päättäneet syventää pitkäaikaista kumppanuuttaan yhdistämällä telekommunikaatio- ja sijoitusliiketoimintojaan yhteisesti omistettuun ja hallinnoituun Finda Telecoms Oy:hyn. Sulautuminen tulee toteutumaan keväällä 2020.

”Liiketoimintojen yhdistämisellä yritysten resurssit ja osaaminen saadaan tehokkaaseen käyttöön yhden organisaation alle. Järjestely mahdollistaa myös keskinäisten suorien ja välillisten ristiinomistusten purkamisen sekä yhdessä omistettujen yhtiöiden, kuten Lohjan Puhelimen ja Puhelinpartnerien, hallinnoinnin selkeyttämisen”, sanoo Findan toimitusjohtaja Tommi Aurejärvi.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Tommi Aurejärvi, p. 044 749 4444, tommi.aurejarvi[a]finda.fi

Tiedote 22.11.2019 >>