Uutiset

14
kesä

Finda tarjoaa Anvia Telecomista 120 milj. euroa

14.06.2016

Finda on tehnyt tarjouksen Anvia Telecomin koko osakekannasta ja tarjoaa käteisvastikkeena 120 miljoonaa euroa

Finda Oy (”Finda”) on tänään 14.6.2016 tehnyt tarjouksen Anvia Oyj:n (”Anvia”) tytäryhtiön Anvia Telecom Oy:n (”Anvia Telecom”) koko osakekannasta. Findan tarjoama kauppahinta on 120 miljoonaa euroa, joka maksetaan järjestelyn toteutuessa käteisenä.

Finda ja Anvia solmivat 4.3.2016 sopimuksen, jonka mukaan Finda ostaa 42 prosenttia Anvia Telecomista. Anvia kuitenkin tiedotti 30.5.2016, että se on sopinut Anvia Telecomin sekä Anvia IT-Palvelut Oy:n, Anvia Hosting Oy:n, Anvia TV Oy:n ja Watson Nordic Oy:n myymisestä Elisa Oyj:lle 107 miljoonan euron kauppasummalla. Anvian yhtiökokouskutsun mukaan kauppahinnan maksussa on sovittu käytettäväksi suurimmalta osin Elisan omistamia Anvian osakkeita sekä 31 miljoonan euron käteisvastiketta. Anvian ja Elisan yritysjärjestely on ehdollinen sille, että Anvian 29.6.2016 koolle kutsuttu ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy sen.

Findan nyt tekemä 120 miljoonan euron tarjous Anvia Telecomin osakekannasta on linjassa maaliskuussa Findan ja Anvian sopiman kauppahinnan kanssa ja ylittää selvästi Elisan Anvia Telecomista tarjoaman vastikkeen. Maaliskuussa 2016 Findan ja Anvian välisessä sopimuksessa sovittiin, että Finda olisi suunnannut kyseisen järjestelyn toteutuessa Anvialle osakeannin, kaupan arvon ollessa Anvia Telecomin 42 prosentin omistusosuudesta noin 50 miljoonaa euroa.

”Kuten maaliskuisen Anvian kanssa solmimamme sopimuksen yhteydessä totesimme, Anvia Telecom on kiinnostava toimija, joka on rakentanut erinomaisen kiinteän verkon alueellaan. Näemme, että nopeille kiinteille verkoille on kysyntää jatkossa siirrettävien datamäärien yhä kasvaessa. Anvia Telecom istuu erinomaisesti Findan sijoitusportfolioon, mistä syystä haluamme tehdä uuden tarjouksen vastaavalla hintatasolla kuin mistä maaliskuussa sovimme Anvian kanssa”, toteaa Finda Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Leino.

”Tarjoamme Anvia Telecomista selvästi korkeamman kauppahinnan kuin mistä Anvia ja Elisa ovat sopineet. Tiedossamme ei ole seikkoja, joiden vuoksi Anvia Telecomin arvo olisi laskenut maaliskuussa 2016 Anvian kanssa solmimamme sopimuksen jälkeen, joten Finda tarjoaa Anvia Telecomin osakekannasta käteisvastikkeen 120 miljoonaa euroa. Pidämme tätä Anvia Telecomin liiketoimintaa ja sen mahdollisuuksia täysimääräisesti heijastavana hintatasona ja näin ollen Anvian osakkeenomistajien edun mukaisena”, Leino sanoo.

”Toivomme voivamme käynnistää neuvottelut Anvian kanssa pikimmiten sopimuksen solmimiseksi. Findan tarjouksen johtaessa yrityskauppaan käynnistämme selvitystyöt Anvia Telecomin kehittämiseksi neljänneksi valtakunnalliseksi operaattoriksi”, Leino päättää.

Lisätiedot:

Jarmo Leino, toimitusjohtaja, Finda Oy, p. 044 044 2523

Finda Oy on ICT-alan kehittämiseen, omistamiseen ja siihen liittyvään sijoitustoimintaan erikoistunut konserni. Konsernin osakkuusyhtiöistä merkittävin on tietoliikennekonserni DNA.