Uutiset

04
maalis

Finda Oy ostaa 42 prosenttia Anvia Telecom Oy:stä

04.03.2016

Finda Oy (”Finda”) ja Anvia Oyj (”Anvia”) ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Finda ostaa 42 prosenttia Anvia Telecom Oy:stä (”Anvia Telecom”). Vastikkeeksi Finda suuntaa osakeannin Anvialle. Osakeannissa annetaan merkittäväksi Findan A-sarjan osakkeita. Järjestelyn toteutumisen jälkeen Anvia omistaa Findasta 13 prosenttia. Kaupan arvo on noin 50 miljoonaa euroa.

”Tavoitteenamme on kasvattaa omistaja-arvoamme pitkäjänteisesti sekä mahdollistaa sijoitusstrategiamme toteuttamisen myötä hyvä ja tasainen osinko osakkeenomistajillemme. Haluamme myös aktiivisesti hajauttaa sijoitusportfoliotamme. Näihin tavoitteisiin pyrimme sijoittamalla ICT-alan ja korkean teknologian kasvuyrityksiin, mihin omistusosuuden hankkiminen Anvia Telecomista istuu erinomaisesti”, sanoo Finda Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Leino.

”Anvia Telecom on kiinnostava toimija, joka on rakentanut erinomaisen kiinteän verkon alueellaan. Näemme, että nopeille kiinteille verkoille on kysyntää jatkossa siirrettävien datamäärien yhä kasvaessa. Anvia Telecomilla on myös hyvät edellytykset kasvaa ja laajentaa kiinteän verkon liiketoimintaansa Pohjanmaan ulkopuolelle. Olemme Anvia Telecomissa pitkäjänteinen ankkuriomistaja, joka tuo yhtiöön osaamista ja voimavaroja sen toteuttaessa kasvustrategiaansa uusia kuituverkkoja rakentamalla”, Jarmo Leino päättää.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Findan Anvia Telecomin omistajaksi ja mukaan yhtiön kehittämiseen. Findalla on pitkäaikaista kokemusta suomalaisesta ICT-alasta ja operaattoritoiminnasta, mikä on arvokas tuki laajentaessamme toimintaamme Suomen kasvukeskuksiin”, sanoo Anvia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Bengt Beijar.

Järjestelyn toteutuminen on ehdollinen Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle. Järjestely arvioidaan saatavan päätökseen vuoden 2016 toisen vuosineljänneksen aikana.

Lisätiedot:

Jarmo Leino, toimitusjohtaja, Finda Oy, p. 044 044 2523

Bengt Beijar, hallituksen puheenjohtaja, Anvia Oyj, p. 050 525 9788

Mika Vihervuori, toimitusjohtaja, Anvia Oyj, p. 040 720 2140

 

Finda Oy on ICT-alan kehittämiseen, omistamiseen ja siihen liittyvään sijoitustoimintaan erikoistunut konserni. Konsernin osakkuusyhtiöistä merkittävin on tietoliikennekonserni DNA.

Anvia on suomalainen tieto- ja viestintäteknologian asiantuntija ja Suomen neljänneksi suurin tietoliikenneoperaattori. Asiakasläheisillä ja laadukkailla ratkaisuillaan Anvia auttaa asiakkaitaan menestymään, viihtymään, pitämään yhteyttä ja kokemaan turvallisuuden tunnetta. Anvia-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 131 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä on noin 750. www.anvia.fi