DNA ostaa TDC:n Suomen liiketoiminnat

29.04.2014

TDC Nordic DNA:n strategiseksi kumppaniksi

DNA Oy ostaa yrityksille data- ja viestintäratkaisuja tarjoavan tanskalaisen TDC A/S:n Suomen tytäryhtiöt TDC Oy:n ja TDC Hosting Oy:n. Kauppa vahvistaa DNA:n asemaa yritysten tietoliikennemarkkinoilla sekä laajentaa palvelutarjontaa TDC:n ja DNA:n yritysasiakkaille. Samassa yhteydessä DNA on sopinut TDC:n kanssa strategisesta yhteistyöstä pohjoismaisella tasolla.

DNA on sopinut tänään 29.4.2014 TDC A/S:n kanssa TDC Oy:n ja TDC Hosting Oy:n ostamisesta. Yhtiöistä tulee DNA:n tytäryhtiöitä, ja ne palvelevat asiakkaitaan edelleen kuten tähänkin asti. Velaton kauppahinta on yhteensä 154 miljoonaa euroa.

TDC on yksi johtavista yritysten dataverkkojen toimittajista Pohjoismaissa erityisesti suurille ja keskisuurille yrityksille. Osana järjestelyä DNA on sopinut myös strategisesta yhteistyöstä TDC Nordicin kanssa pohjoismaisella tasolla. Yhteistyön myötä DNA voi tarjota kilpailukykyisiä kansainvälisiä data- ja viestintäratkaisuja yrityksille ja palveluntarjoajille. Samalla DNA:sta tulee TDC:n pääyhteistyökumppani Suomessa.

- Nyt julkistettu järjestely tukee vahvasti DNA:n kasvustrategian toteuttamista. TDC:n Suomen tytäryhtiöiden ostaminen ja strateginen kumppanuus TDC:n kanssa vahvistavat merkittävästi DNA:n asemaa yritysmarkkinassa. DNA:n ja TDC:n palvelutarjonta, maantieteellinen peitto sekä osaaminen täydentävät lisäksi selkeästi toisiaan, kertoo DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen.

- Yhteistyömme DNA:n kanssa on jo pitkään toiminut erinomaisesti ja tämä sopimus vahvistaa sitä entisestään. Samalla mahdollistamme pohjoismaisille asiakkaillemme pääsyn vahvan paikallisen, Suomessa omalla matkapuhelinverkolla toimivan yhteistyökumppanin palveluihin. DNA:lla on tarvittavat resurssit, osaaminen ja kokemus hoitaa tätä tehtävää hyvin, kommentoi TDC Nordicin johtaja Asger Hattel.    

Molemmat yhtiöt ovat keskittyneet toiminnassaan ennen kaikkea laadukkaan asiakaskokemuksen tarjoamiseen asiakkailleen. Syksyllä 2013 julkaistun kansainvälisen EPSI Rating -tutkimuksen mukaan DNA:lla on mobiililaajakaistapalveluissa tyytyväisimmät yritysasiakkaat. Samassa tutkimuksessa parhaan tuloksen yritysten kiinteän verkon laajakaistapalveluissa sai TDC Oy.

- DNA ja TDC muodostavat yhdessä kattavan ja luontevan kokonaisuuden. TDC:n laadukkaat kansainväliset yhteydet säilyvät jatkossakin TDC:n suomalaisille asiakkaille. Samalla voimme järjestelyn myötä laajentaa palveluvalikoimaamme niin DNA:n kuin TDC:n asiakkaille. Lisäksi pidämme kiinni laadukkaan asiakaskokemuksen tarjoamisesta jatkossakin, Jukka Leinonen jatkaa.

DNA:n palveluksessa on noin 1 500 henkilöä ja TDC:n Suomen tytäryhtiöissä yhteensä noin 250. TDC:n Suomen henkilöstön työsuhteet jatkuvat olemassa olevin työsuhteen ehdoin eikä järjestelyllä ole välittömiä henkilöstövaikutuksia. Kaupan voimaantulo vaatii Suomen kilpailuviranomaisten hyväksynnän, mikä arvioidaan saatavan noin kuukauden kuluessa.

TDC on Suomen toiseksi suurin yritysverkkojen tarjoaja Suomessa, ja vuonna 2013 sen liikevaihto Suomessa oli 93,6 miljoonaa euroa. DNA on vahva palveluntarjoaja erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille ja sillä on yhteensä 55 000 yritysasiakasta. DNA:n yritysliiketoiminnan liikevaihto vuonna 2013 oli 173,0 miljoonaa euroa, mikä oli noin 23 prosenttia konsernin liikevaihdosta.

Tiedotustilaisuus: Järjestämme asiasta tiedotustilaisuuden median edustajille tänään klo 12.00 Scandic Simonkentän Freda-neuvotteluhuoneessa (Simonkatu 9, Helsinki). Tervetuloa!

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jukka Leinonen, DNA Oy, puh. 044 044 1000, jukka.leinonen@dna.fi

toimitusjohtaja Timo Levoranta, TDC Oy, puh. 050 994 2610, timo.levoranta@tdc.fi

TDC:n viestintä, +45 70 20 35 10tdcpresse@tdc.dk

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

TDC. Yritysten operaattori, jolle palvelu on ykkösasia. Luotettavat data- ja viestintäratkaisut häivyttävät etäisyyksiä, tehostavat prosesseja ja kutistavat kuluja. Tavallisten työntekijöiden arkipäivään ne tuovat uutta joustavuutta. Suomen toiseksi suurimmaksi yritysverkkojen tarjoajaksi kasvanut TDC tarjoaa vahvan teknisen ja projektiosaamisen ohella markkinoiden parhaan asiakaskokemuksen. Palvelujohtajuudesta kertovat Suomen tyytyväisimmät yritysasiakkaat (EPSI Rating, laajakaistapalvelut, 2010, 2011, 2012 ja 2013). Lisätietoa: www.tdc.fi.

 

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2013 oli 766 miljoonaa euroa ja liikevoitto 44 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:lle rekisteröityjä tavaramerkkejä. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi. DNA:n asiakaspalvelu palvelee Twitterissä @dna_palvelu ja Facebookissa DNA, DNA Kauppa ja DNA Welho -tileillä.